Odjeljenje u Srebrenici
0

Diplome Pravnog fakulteta biće validne

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Diplome Pravnog fakulteta koje su stečene u Odjeljenju u Srebrenici biće validne i na njima će, najvjerovatnije, biti potpisi i pečati univerziteta iz Sarajeva i Banje Luke.

"Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske osporavalo je ispravnost djelovanja Odjeljenja Pravnog fakulteta u Srebrenici, navodeći da su studenti nelegalno upisani i da ovaj fakultet nema svoje vlastite prostorije. Otkako je počela ta afera, traju intenzivni razgovori između predstavnika sarajevskog i banjalučkog univerziteta, uz posredstvo OEBS-a, OHR-a i lokalne vlasti", rekao je danas novinarima zamjenik načelnika opštine Srebrenica Ćamil Duraković.

On je istakao da postignut konsenzus, pa će Odjeljenje Pravnog fakulteta u Srebrenici definitivno nastaviti sa radom. 

"Intenzivirali smo radove na završetku zgrade na mjestu bivše gimnazije i vjerujem da će ona biti u funkciji do kraja oktobra. Ukoliko se to ne desi, studenti prve godine moći će da pohađaju nastavu u Tuzli, Banjaluci, Sarajevu ili Palama, a čim objekat bude završen, nastava će se odvijati u Srebrenici", dodao je Duraković.

On tvrdi da su univerziteti iz Sarajeva i Banjaluke postigli koncenzus oko legalizacije nastave za studente koji su upisani u prethodne tri godine i da postoji načelan dogovor da će na diplomama koje dobiju diplomirani pravnici u Srebrenici biti pečati i potpisi rektora ovih univerziteta.