BiH
0

DIP: HDZ izvjestio o navodnoj kupnji glasova u Grudama

FENA
Predsjednik Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Republike Hrvatske Branko Hrvatin izjavio na konferenciji za novinare u Zagrebu da je DIP dobio izvješće HDZ-a o povredi tajnosti i kupnji glasova u 11. izbornoj jedinici za dijasporu, konkretno u BiH.

Riječ je o informacijama da Svehrvatska lista Lijanovići u Grudama glasače poziva da glasuju za njih i nude sto konvertibilnih maraka, prenio je Hrvati.

Kako DIP nema mogućnost to provjeriti, a opisani su detalji, to je izvješće proslijeđeno Državnom odvjetništvu Hrvatske, kazao je predsjednik DIP-a, prenosi Hina.

Dodao je da parlamentarni izbori u Hrvatskoj protječu bez većih problema, nema ni jednog službenog prigovora koje bi dovelo u pitanje zakonitost provedbe izbora.

Na konferenciji za novinare čelnici DIP-a iznijeli su podatke da je do 16 sati na izbore u Hrvatskoj izišlo 48,13 posto birača.

U nekim državama izbori su već završili, pa su primjerice već u sustav unijeti rezultati izbora u Australiji, slično je i s Kinom, Japanom, Indijom, gdje su zbog vremenske razlike izbori već završili.