BiH
820

Dino Bajrić pobjednik prvih skokova na Bentbaši

FENA
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Udruženje za sport i rekreaciju "Sport Active" danas je na starom kupalištu Bentbaša u Sarajevu organiziralo Prvo međunarodno takmičenje u skokovima u vodu.

Pred više hiljada gledalaca, 19 takmičara z Bosne i Hercegovine i Srbije skakalo je u rijeku Miljacku sa improvizirane platforme visine 15 metara.

Takmičari su skakali tradicionalnim stilom "lasta" dvije serije, a prvo mjesto osvojio je Sarajlija Dino Bajrić, koji je bio i inicijator ovog takmičenja. Drugo mjesto zauzeo je Danko Dangubić iz Konjica, a treće Aleksandar Aleksić iz Užica (Srbija).

"S obzirom da Sarajlije nisu imali priliku da posmatraju skokove u vodu u našem gradu, bila mi je želja da sugrađane upoznam bolje s ovim sportom. Na Bentbašu smo doveli najbolje skakače iz regiona. Nakon Konjica, Banje Luke, Višegrada, Mostara i Jajca, ljubitelji ovog sporta u BiH imali su priliku da gledaju "letove" i u Sarajevu, a nekada popularno kupalište ponovo je bilo u fokusu javnosti" kazao je Bajrić.

U revijalnom dijelu takmičenja šest učesnika izvelo je figurativne skokove, koji bi, po Bajrićevim riječima, od naredne godine trebali biti uvedeni u takmičarski program.

Namjera organizatora je da iduće sezone na Bentbaši postave platformu na visinu od 17 metara, kako bi nekadašnje kupalište imalo jednu od najviših skakaonica u BiH, uz mostarski Stari Most i vodopad u Jajcu.