BiH
0

Digitalni magazin Al Jazeere možete čitati svakog mjeseca

Klix.ba
Al Jazeera Balkans pokreće digitalni magazin, izbor udarnih tekstova koje ćete od sada imati priliku čitati svakog mjeseca na svom tabletu i smartphoneu.

Nova publikacija nudi širok spektar tekstova pod našim sloganom - iz svakog ugla i sa svake strane.

"Izvještavamo nepristrasno i donosimo neispričane priče s cijelog Balkana, ali i iz svijeta, koristeći globalnu mrežu Al Jazeerinih dopisništava. Sadržaj novopokrenutog digitalnog magazina su analize poznatih komentatora, te teme koje zalaze u srž problema", ističu iz ovog medija.

Dio velike porodice

U ovom broju možete čitati o ćirilici u Vukovaru, navijačkom nasilju kao političkom projektu, krizi u Makedoniji, Nazifu Mujiću – glavnom junaku filma "Epizoda u životu berača željeza", oskarovca Danisa Tanovića nagrađenog u Berlinu, zločinu koji je šokirao Bar i Crnu Goru, nestanku 35.000 zanata...

Tu je i emisija "Recite Al Jazeeri". U ovom broju, arhiepiskop Grčko-pravoslavnog patrijarhata u Jerusalemu Theodosios Atallah Hanna, omiljen među Arapima, ali ne i kod izraelskih vlasti, kritizira okupaciju i podržava pravo na povratak svih Palestinaca, muslimana i kršćana.

Al Jazeera Balkans je dio velike Al Jazeera porodice sa 70 dopisništava na šest kontinenata, dobitnik brojnih nagrada za vijesti i dokumentarne filmove.

Digitalni magazin za vaš iPhone ili iPad možete preuzeti <a class="text-vijesti hover:underline" href="https://<span class=" err"="" data-suggestions="iTunes">itunes.apple.com/nl/app/al-jazeera-balkans-magazine/id581369858?l=en&mt=8">ovdje. Ukoliko posjedujete Android tablet ili telefon, vaš magazin preuzmite <a class="text-vijesti hover:underline" href="https://play.google.com/store/apps/details?id=com.al<span class=" err"="" data-suggestions="Jazeera;Jameera">jazeera.ajbmag&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5hbGphemVlcmEu">ovdje.