BiH
0

Di Caprio želi odgovore na pitanja o zaštiti okoline

Sarajevo-x.com
Leonardo Di Caprio je upoznat sa činjenicom da globalno zagrijavanje predstavlja veliki problem, i želi da dobije odgovore na svoja pitanja. Upravo zbog toga, postavio je svoje pitanje na "Yahoo! Answers" web siteu, pokušavajući uključiti sve posjetitelje ove stranice da iznesu svoje mišljenje.

"Svi mi možemo pomoći u zaštiti okoline", rekao je tridesetdvogodišnji glumac za "The Associated Press". "Formirajući online stranice za razmjenu mišljenja ljudi, koji su zainteresovani za diskusiju i pronalaženje istinitih, jednostavnih i ozbiljnih solucija, podsjetiće sve nas da možemo preuzeti korake za sigurniju budućnost u sopstvenim domovima, kao i na mjestima gdje radimo".

"SAD može dati primjer ostatku svijeta kako da zaštitimo svoje gradove i sami sebe", dodao je DiCaprio.

Čelnici organizacije za očuvanje okoline "Global Green USA", pozvali su DiCapria da svoje pitanje postavi na web siteu.

"Namjera je da isprovociramo mišljenja o tome šta ljudi mogu uraditi i šta mogu uraditi vođe država, po pitanju zaštite sredine u kojoj živimo", rekao je pretsjednik "Global Green USA", Matt Peterson. "Sretni smo što je DiCaprio zainteresovan za ova pitanja, jer je on u stanju da pomogne kako bi se pokrenuli eksperti, kao i da se pronađu razne solucije rješavanja problema."