BiH
6

DF tvrdi da nije bilo glasanja o smjeni Sifeta Podžića

Piše: Er. M.
Foto: Klix.ba/ Arhiv
Foto: Klix.ba/ Arhiv
Iz Demokratske fronte (DF) demantovali su pisanje portala Klix.ba ističući kako na sjednici predsjedništva ove stranke nije bilo rasprave o smjeni generalnog sekretara DF-a Sifeta Podžića.

Uprkos činjenici što portal Klix.ba nije naveo u tekstu "Slučaj Poplašen: Podžić odbio dati ostavku, Komšić stao u njegovu zaštitu" da su članovi redsjedništva ove stranke glasali o smjeni Podžića nego da je u toku sjednice vođena debata, DF je odlučio da uputi demant ističući kako nikakvog glasanja u ovom slučaju nije bilo.

"Jedino što je tačno u objavljenoj informaciji jeste činjenica da se na sjednici, koju tretira Vaša informacija, razgovaralo o glasanju Sifeta Podžića i da je Ekrem Prošić rekao kako smatra da Podžić treba podnijeti ostavku", stoji u demantu Demokratske fronte.

Iz DF-a tvrde kako je rasprava prekinuta zbog slučaja ubistva dvojice vojnika Oružanih snaga BiH i ranjavanja jednog ističući kako su stava "da je ubistvo dvojice vojnika tog dana kada je održavana sjednica Predsjedništva stranke, bilo daleko važnije od Sifeta Podžića".

"Moguće je 'da Vaš izvor iz vrha DF-a' posjeduje neku čudnu moć predviđanja tuđih poteza, pa ih onda iz mašte projecira u svoju stvarnost, ali to već spada u domen psihologije ili čak psihijatrije! Nažalost, ili na sreću, kako to već neko može posmatrati, mi u DF-u se bavimo sasvim drugim stvarima. Psihološku i psihijatrijsku pomoć ne pružamo", stoji u saopćenju.

Podsjećamo, nekoliko članova Predsjedništva DF-a potvrdilo je za Klix.ba da je na sjednici predsjedništva stranke bilo rasprave u vezi smjene Sifeta Podžića.