BiH
397

DF-ovi kandidati za načelnike u KS: Samer Rešidat u Centru, Goran Kovačević u Novom Gradu

Piše: S. H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Demokratska fronta (DF) danas je predala 63 kandidatske liste za predstojeće Lokalne izbore, a među kandidatima za načelnike u Sarajevu bit će profesor Goran Kovačević u Općini Novi Grad i Samer Rešidat u Općini Centar.

Demokratska fronta na predstojećim Lokalnim izborima imat će 21 kandidata za načelnike, uz osam nezavisnih kandidata koje podržavaju zajedno sa SDP-om, uključujući podršku Ćamilu Durakoviću za načelnika Srebrenice.

Kada je u pitanju Kanton Sarajevo DF je za načelnika u Općini Novi Grad kandidirao profesora Gorana Kovačevića, dok je kandidat za načelnika Općine Centar bivši ministar kulture i sporta u Vladi KS Samer Rešidat.

"DF će imati svog kandidata za načelnika Općine Novo Sarajevo, a to je Hasan Tanović, dok je u Hadžićima kandidatkinja za načelnicu Vesna Domuz. U Vogošći je također kandidatkinja Sanela Salimović. U Trnovu će naš kandidat na načelnika biti Hamdo Karić, a u Općini Ilidža Edin Tursunović. U Ilijašu ćemo dati podršku nezavisnom kandidatu Enesu Duraku", potvrdio je to za Klix.ba Zlatko Miletić, generalni sekretar DF-a.

U Općini Stari Grad Sarajevo DF neće imati kandidata.

Kandidati DF-a u ostalim kantonima su:

USK : Bihać – Zlatan Mizić

Bosanska Krupa – Sanil Hasić Bužim – Hilmija Nanić

POSAVSKI KANTON: Odžak – Mara Đukić

TUZLANSKI KANTON: Gradačac – Maida Avdić Gračanica – Senad Kadić Srebrenik – Izudin Kešetović Tuzla – Alen Gadžo

ZENIČKO – DOBOJSKI KANTON : Zenica – Hasan Hevlida Vareš – Ahmed Bosnić Olovo – Hajrudin Žilić Breza – Midhat Aldžić

SREDNJOBOSANSKI KANTON: Donji Vakuf –Senad Balihodžić

HERECEGOVAČKO NERETVANSKI KANTON:

Jablanica – Tenaid Zukić

"U Sanskom Mostu dajemo podršku zajedničkom kandidatu (DF-SDP) Enesu Eminiću, u Lukavcu Edinu Deliću, u Kladnju Fuadu Imamoviću, u Tešnju Amiru Galijaševiću, u Bugojnu Amiru Karadži, u Neumu Zoranu Krešiću, a u Cazinu, Tuzli i Zenici dostavili smo i liste za nacionalne manjine", saopćeno je iz DF-a.