BiH
250

DF neće podržati kandidaturu Jasmina Imamovića za gradonačelnika Tuzle

Piše: Er. M.
Gradska organizacija Demokratske fronte Tuzla na večerašnjoj sjednici odlučila je da neće podržati kandidata SDP-a za poziciju gradonačelnika na predstojećim Lokalnim izborima Jasmina Imamovića.

Demokratska fronta Tuzla će imati svog kandidata za poziciju gradonačelnika Tuzle, kazali su za Klix.ba i pozvali SDP da podrži njihovog kandidata "s obzirom na rezultate proteklih Općih izbora".

"Mi smo još za vrijeme pregovora sa SDP-om stavljali do znanja da očekujemo nekog novog čovjeka kao kandidata za gradonačelnika Tuzle. Prema raspoloženju u članstvu naše stranke, ali i prema informacijama da građani Tuzle nisu spremni podržati Imamovića, odlučeno je da njegovu kandidaturu DF ne može podržati. Kako bi izbjegli špekulacije da DF neće imati svog kandidata za poziciju gradonačelnika, ovom prilikom potvrđujem da ćemo imati svog kandidata na predstojećim lokalnim izborima, a njegovo ime ćemo javnosti saopštiti naknadno. Također, tražit ćemo i od SDP-a da podrži našeg kandidata", kazao je za Klix.ba član pregovaračkog tima Gradskog odbora DF-a u Tuzli Jasmin Kadić.

Ime kandidata Gradske organizacije DF-a Tuzla će biti poznato nakon što ga potvrdi Predsjedništvo i Glavni odbor stranke.