"Putevi RS"
0

Devet putokaznih tabli sa oznakom 'Srebrenica'

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Na magistralnim i regionalnim putevima koji prolaze duž općine Srebrenica ima devet putokaznih saobraćajnih tabli sa oznakom ''Srebrenica'' i dvije saobraćajne table sa oznakom naseljenog mjesta, rečeno je u preduzeću "Putevi RS-a“ povodom inicijative Sindikata saobraćaja u Federaciji BiH za obilježavanje puteva prema Srebrenici.

U "Putevima RS-a“ preciziraju da na magistralnom putu M18, Han Pijesak-Vlasenica-Milići-Zvornik postoje tri saobraćajna putokaza sa oznakom Srebrenica

U Milićima, na raskrsnici na magistralnom putu M19, ima putokaz da se za Srebrenicu skreće desno. Na regionalnom putu R454, na dijelu puta prema Bratuncu, imaju tri saobraćajna znaka sa oznakom Srebrenica.

Regionalni put R453 prolazi kroz Bratunac i na ovom regionalnom putu u centru Bratunca ima velika portalna tabla sa oznakom za skretanje desno za Srebrenicu.

Na regionalnom putu R452, u Zelenom Jadru, je putokazna tabla za skretanje lijevo za Srebrenicu.

"Regionalni put R453 je jedini regionalni put koji prolazi kroz sam grad Srebrenicu i na ovom putu postoji na ulazu u grad saobraćajna tabla sa nazivom naseljenog mjesta tj. grada Srebrenica, a na izlazu iz grada takođe postoji tabla koja označava završetak tog naseljenog mjesta“, precizirala je za Fenu saradnik za informisanje u "Putevima RS“ Natalija Popadić.

Ona je istakla da se Javno preduzeće ''Putevi RS'' na tom području susreće sa učestalom krađom i uništavanjem saobraćajne signalizacije.

Najviše krađe i uništavnja znakova je na području od Konjević Polja do Bratunca na regionalnom putu R454.

"Na regionalnom putu R454 pored krađe i uništavanja saobraćajne signalizacije česta je pojava da preko saobraćajnih znakova lijepe umrlnice, ili kidaju saobraćajnu signalizaciju i na tom mjestu postavljaju zelene saobraćajne znakove", rekla je Popadić.