BiH
0

Devet ponuda za izgradnju Sarajevske obilaznice

FENA
U prostorijama Javnog preduzeća Direkcija cesta FBiH u ponedjeljak su otvorene ponude pristigle za izvođenje radova na izgradnji Bajpasa Sarajevo (LOT1). Od 12 tendera poslatih pretkvalificiranim ponuđačima, ukupno je dostavljeno devet ponuda.

Na otvaranju ponuda, pored predstavnika zainteresiranih izvođača radova, Komisije za evaluaciju i procjenu ponuda te Uprave JP DC FBiH, bio je prisutan i predstavnik Evropske banke za obnovu i razvoj.

Komisiju za evaluaciju i procjenu ponuda čine uposlenici JP DC FBIH, predstavnici Ministarstva prometa i komunikacija te predstavnici konsultanata koji vrše tehničku pomoć pri evaluaciji ponuda.

Nakon javnog i transparentnog otvaranja ponuda, na čije otvaranje predstavnici izvođača nisu imali primjedbi, Komisija će nastaviti s evaluacijom i procjenom ponuda te nakon završetka rada svoje prijedloge za najpovoljnijeg izvođača radova dostaviti bankama - kreditorima izgradnje Sarajevske obilaznice na odobrenje.

Po davanju suglasnosti od svih kreditora na dodjelu ugovora pristupit će se slanju obavijesti svim izvođačima te potpisivanju ugovora, saopćeno je iz Direkcije cesta FBiH.