BiH
82

Derviš Hazić iz Kolića kod Topčić Polja dobio novu kuću

Klix.ba
Dervišu Haziću iz Kolića kod Topčić Polja osmijeh na lice vratio je pjevač Osman Hadžić i pomogao mu da izgradi kuću u naselju Donje Klopče u blizini Zenice.

Porodica Hazić nakon velikih poplava u maju prošle godine ostala je bez kompletne imovine i nade da će ponovo imati topli porodični dom. Ipak, priča Derviša, njegove supruge Selime, sina Farisa i kćerke Lamije dobila je lijep epilog i oni bi do sredine septembra trebali useliti u novu kuću.

Akciju pomoći ovoj porodici naš poznati pjevač narodne muzike Osman Hadžić pokrenuo je u saradnji s braćom Safetom, Samirom i Seadom. Zajedničkim zalaganjem oni su obezbijedili 20 hiljada KM pomoći, a za dio sredstava zaslužni su i fanovi ovog pjevača.

"Budućnost moje djece je bila neizvjesna. Bez vlastitog krova nad glavom jedina solucija nam je bio neki kolektivni smještaj. Hvala Bogu koji nam je poslao Osmana koji je pokazao da je čovjek velikog srca. Kada smo se upoznali preko Nihada Fetića Hakale, gospodina koji je primio moju porodicu u svoj stan gdje još uvijek boravimo, Osman je odmah pokrenuo akciju. Ne postoji način na koji bi mu se mogli zahvaliti i odužiti za ovaj veliki gest", kaže Derviš.

Kako kaže, Hadžić je sada postao član porodice Hazić, stalno ih posjećuje, a bit će i prvi gost u njihovom novom domu.

"Iako smo željeli da Ramazanski bajram dočekamo u novoj kući, nismo uspjeli to realizirati jer radovi nisu završeni. Kako ne možemo priuštiti da angažiramo majstore veliki dio kuće napravljen je zahvaljujući mojim kolegama iz ArcelorMittala, koji su bez nadoknade radili po nekoliko dana. Neko na zidanju, oko struje, neko oko vode. Hvala im do neba svima. Preostali su unutrašnji radovi i uređenje soba. Samo polako da je zdravlja uz dobre ljude sve će se završiti. Nadamo se da ćemo Kurban-bajram dočekati u novoj kući što će ovaj blagdan učiniti još ljepšim", kaže Derviš.