BiH
0

D'errico: Puna podrška Vatikana BiH

FENA
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Sulejman Tihić razgovarao je danas u Sarajevu s apostolskim nuncijem u BiH Alessandrom D'Erricom o bilateralnim odnosima Svete Stolice i naše zemlje te o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH.

Apostolski nuncij je još jednom iskazao punu podršku Svete Stolice multietničkoj Bosni i Hercegovini i vjeru u njenu budućnost utemeljenu na višestoljetnoj tradiciji međuetničke, međuvjerske i interkulturalne tolerancije i koegzistencije.

D'Ericco je Tihiću uručio zahvalnicu Svete Stolice što je kao član Predsjedništva i predsjedavajući/dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH doprinio potpisivanju međudržavnog ugovora kojim se reguliraju status i prava Katoličke crkve u našoj zemlji.

Ovaj ugovor je izraz nedvojbenog opredjeljenja BiH i njenih institucija da svim njenim građanima, narodima i vjerskim zajednicama osigura ravnopravnost.

"Zato pozivamo ostale vjerske zajednice da svoj status i prava reguliraju sličnim ugovorima", istakao je predsjednik SDA, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću ove stranke.