BiH
0

Denis Zvizdić osudio napad na Ambasadu SAD-a u BiH

FENA
Denis Zvidić (Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Denis Zvidić (Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić najoštrije je osudio teroristički napad na Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država u BiH, naglašavajući da je SAD naš dokazani prijatelj te da je ovaj napad istovremeno i napad na BiH i mir u njoj.

"Sjedinjene Američke Države su se dokazale kao naš najveći prijatelj, i to u najtežim trenucima za Bosnu i Hercegovinu", kazao je Zvizdić.

Predsjedavajući Zvizdić traži od svih istražnih i sigurnosnih organa Bosne i Hercegovine da poduzmu sve neophodne mjere da se izvršioci ovog bezumnog čina najstrožije kazne, te da se, a što je mnogo bitnije, pronađu nalogodavci i idejni tvorci napada.

"Parlament Federacije BiH nudi svu neophodnu podršku Ambasadi SAD-a na čelu s ambasadorom Patrickom Moonom i njegovom osoblju izražavajući stav da ovaj bezumni teroristički čin neće i ne smije ugroziti mir i stabilnost i prijateljske odnose SAD-a i Bosne i Hercegovine", navodi se u saopćenju iz kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma FBiH Denisa Zvizdića.