BiH
890

Denis Stojnić: Prvi put će dva brata sjediti jedan do drugog u općinskom vijeću

Piše: Š. B.
Denis Stojnić, kandidat Demokratke fronte za vijećnika Općine Stari Grad, ostvario je, kako sam kaže, neočekivano dobar rezultat. Sa do sada osvojenih 338 glasova, najbolje je rangirani kandidat DF-a u Starom Gradu, a njegov brat Dado je drugi na listi po broju osvojenih glasova.

Stojnić napominje kako će u Općinsko vijeće, kao i u politiku, ući kao sportista, a ne političar te kako je jedan od rijetkih koji sami sebe finansiraju.

Ističe kako u politiku ulazi kao finansijski stabilna osoba, bez ličnih interesa, te će upravo zbog navedenih činjenica zapravo i ispuniti sve ono što je ranije obećao.

Prva inicijativa koju će Stojnić pokrenuti jeste aktivno učešće građana u sjednicama općinskih vijeća, odnosno pružanje mogućnosti građanima da aktivno prate rad vijećnika i da ga komentarišu i kritikuju. Na ovaj način bi, tvrdi on, građani imali uvid u angažman osoba kojima su dali svoj glas i povjerenje na izborima.

Stojnić će, tvrdi, građanima omogućiti da nakon četiri godine kažu: "Svaka čast", s obzirom na to da će aktivno obavljati i realizovati svoja obećanja tokom cijelog četverogodišnjeg mandata, a ne tek nekoliko mjeseci pred naredni izborni proces.

Smatra kako Općina bježi od određenih nadležnosti te ih prebacuje na Kanton, dok i Kanton radi istu stvar. Prebacivanje nadležnosti u konačnici rezultira potpunim zanemarivanjem bitnih problema, kao što je problem pasa lutalica.

On želi skloniti pse sa ulica kako psi ne bi ugrožavali djecu i odrasle te kako se ne bi dešavale situacije mučenja, zlostavljanja i ubijanja životinja. U saradnji, upravo sa Kantonom Sarajevo, planira izgraditi funkcionalne azile za pse te tako i otvoriti nova radna mjesta.

Pored problema pasa lutalica, želi se uhvatiti ukoštac i sa problemom nezbrinutih porodica i šehidske djece te im omogućiti dodjelu općinskih stanova za življenje.

Sarajevo je, kaže Stojnić, olimpijski grad koji zaslužuje biti centar svijeta sa funkcionalnom žičarom i bob-stazom i čiji građani imaju pravo na normalan i dostojanstven život.

Stojnić je zajedno sa svojim bratom Dadom osvojio najviše glasova na izborima za općinskog vijećnika te je ovo prvi put da će dva brata sjediti jedan do drugog u općinskom vijeću.