Bez rasprave
92

Denis Bećirović ponovo imenovan za zamjenika predsjedavajućeg PD PSBiH

Piše: E. G.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba (Foto: F. K./Klix.ba)
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je na današnjoj sjednici imenovao Denisa Bećirovića za zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma.

Bećirović je izabran sa 26 glasova za, sedam protiv i osam suzdržanih.

Za Bećirovićevo imenovanje su glasali zastupnici iz SDP-a, HDZ-a 1990., HDZ-a BiH, Narodne stranke Radom za boljitak, SBB-a i SNSD-a. Protiv su bili zastupnici iz SDA, dok su iz SBiH-a, SDS-a i HSP-a bili suzdržani.

Podsjećamo, Bećirović je smijenjen na jednoj od prethodnih sjednica, na prijedlog Stranke demokratske akcije, a danas je ponovo imenovan na prijedlog Kluba poslanika SDP-a i bio je jedini predloženi kandidat za tu poziciju.

Reizboru Bećirovića na današnjoj sjednici nije prethodila rasprava i odmah se pristupilo glasanju.

Nakon ponovnog imenovanja u Kolegij Doma Bećirović je kazao novinarima kako "vrijeme u kojem živimo nije za bilo kakvu euforiju, slavlje i slavodobitne izjave".

"Zbog svega toga se želim ponašati na odgovoran način, racionalno i hladne glave. Nadam se da ćemo svi zajedno u narednom periodu akcenat staviti na poboljšanje ekonomskog i političkog ambijenta te napraviti nužne reforme kako bi naša zemlja ubrzala svoj put ka europskim integracijama. Očekujem da i oni u poziciji i oni u opoziciji daju svoj maksimum da BiH postane bolja zemlja za život svih njenih građana", kazao je Bećirović.