BiH
0

Den Haag: Pred susret Alkalaj - Del Ponte

FENA
Ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj izjavio je Agenciji Fena da će danas poslijepodne razgovarati u Den Haagu s glavnom tužiteljicom Haškog tribunala (ICTY) Carlom del Ponte o budućem statusu i mjerama Tribunala te o koracima koji se preduzimaju na privođenju pravdi preostalih optuženih ratnih zločinaca.

Izjavio je da u ovom susretu nije predviđen, izuzev ako tužiteljica ne promijeni protokol, razgovor o njenoj navodnoj ulozi u zatamnjenju stranica na dokumentima koje se odnose na vojnu odgovornost Srbije u zločinima u BiH.

Alkalaj se u toku današnje radne posjete Kraljevini Holandiji već susreo u Den Haagu s predsjednikom ICTY-a Faustom Pocarom.

Razgovarano je o planovima ovog suda u pogledu njegovog daljnjeg rada.

Alkalaj se susreo i s holandskim kolegom, ministrom vanjskih poslova Maximeom Verhagenom koji je na ovu dužnost stupio u februaru ove godine kao i bosanskohercegovački ministar.

Razgovarano je o potrebi unapređenja bilateralne suradnje i poboljšanju ekonomske razmjene i pomoći potencijalnim holandskim investitorima kod eventualnog ulaganja u BiH, saopćio je Feni Alkalaj.