BiH
14

Demokratska fronta održala predizborni skup u Gornjem Vakufu i Livnu

FENA
Demokratska fronta - Željko Komšić održala je predizborne skupove u Gornjem Vakufu i Livnu na kojim su predstavljeni kandidati za opće izbore.

Kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda hravatskog naroda, Anto Popović tom prilikom istakao je da "nova vlast nakon 12. oktobra mora odlučno krenuti u nemilosrdni obračun s kriminalom i korupcijom, koji su se nataložili zadnjih dvadesetak godina u našoj zemlji, čemu smo svakodnevno svjedoci".

"Bit će teško, bit će rizično, ali se ovo stanje konačno mora promijeniti, jer građane ove napaćene zemlje stomak nekada više boli od nepravde nego od gladi", naglasio je Popović.

Prisutne u Livnu pozdravio je Niko Baković, kandidat za Skupštinu kantona. Baković je kazao da se pridružio Demokratskoj fronti - Željko Komšić zbog časnih životopisa kandidata Demokratske fronte, ali i zbog uvjerenja da DF kao nova politička opcija može donijeti gospodarski napredak.

"Naš prioritet je predan rad na popravljanju stanja. Mi znamo da su zahtjevi birača jasni i da se svi segmenti politike moraju uključiti u iznalaženju optimalnih opcija za zapošljavanje i ekonomski razvoj", rekao je Baković.

Ilhan Bušatlić, kandidat za federalni Parlament, istakao je da Demokratska fronta - Željko Komšić nudi mlade ljude koji su spremni ovu državi usmjeriti na novi i prosperitetniji put.

"Na listama koje nudi Demokratska fronta nema onih koji su privatizirali, pljačkali i onečistili svoj obraz", naglasio je Bušatlić.

Vlatko Glavaš, kandidat za državni Parlament rekao je da je još uvijek ponosan kada čuje himnu i vidi zastavu Bosne i Hercegovine, obilježja koja za njega predstavljaju svetinju.

"Zbog ideje koju provodi Željko Komšić, Emir Suljagić i Ilhan Bušatlić ja sam stao uz ovu stranku. Dvadeset godina nas lažu da smo na pravom putu, dosta je više. Samo glasanjem za kandidate Demokratske fronte - Željko Komšić moguće je promjeniti stanje u kojem se ova zemlja nalazi", naglasio je Glavaš.

Kandidatkinja za državni Parlament, Ivana Robović kazala je kako je građankama i građanima BiH ukradeno pravo življenja pod parolom vitalnog nacionalnog interesa.

"Sve što mogu čuti ovih dana je "dajte nam svoje povjerenje". Povjerenje se ne daje povjerenje se zaslužuje. Trenutna vlast neće dobiti povjerenje jer je zaboravili slušati glas ljudi i šta je ljudima bitno. Zaboravili su čuti brige radnika, majki koje ne mogu liječiti ili školovati svoju djecu, čuti vapaj penzionera koji stare dane provode u bijedi", rekla je Robović.

Rusmir Mujadžić, kandidat za federalni Parlament kazao je kako strahuje za budućnost svoje djece i da je Demokratska fronta – Željko Komšić politička snaga koja će povući kočnicu i popraviti stanje u zemlji.

"Nama je najvažnije poštenje, samo ćemo poštenjem otjerati mito i korupciju, ali i zadržati mlade u BiH", naglasio je Mujadžić.

Suzana Franjka-Galić, kandidatkinja za federalni Parlament, rekla je da vjeruje da će Demokratska fronta - Željko Komšić vratiti moralne i ljudske vrijednosti u politiku.

"Mi ćemo poštovati i cijeniti red, rad i čast, a ne promicati pohlepu, neimaštinu i nerad. S nama će se dobro nagrađivati, a zlo kažnjavati", istakla je Franjka-Galić.

Rusmin Jusufspahić, kandidat za Skupštinu kantona naglasio je da zdravstveni radnici, zbog problema sa kojima se svakodnevno susreću, nisu u mogućnosti adekvatno odgovoriti potrebama pacijenata.

Emir Suljagić, kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, rekao je da većina političara nije u stanju da objasni, ni to koliko imaju, niti na koji način enormnu imovinu kojom raspolažu stiču.

"Ja vas pozivam, da ako za četiri godine u mom imovinskom kartonu bude bilo šta što ne može biti plaćeno od predsjedničke plate da dođete da to spalimo. Dakle, nemojte da Predsjedništvo gori", zaključio je Suljagić.

Prisutnima se obratio i predsjednik Demokratske fronte, kandidat za državni Parlament, Željko Komšić koji je kazao da se pričama o podjeli zemlje i uvođenju trećeg entiteta vrijeđa inteligencija ovog naroda.

"Nema rasturanja države, nema trećeg entiteta. Imamo jednostavan izbor, da kao do sada bude put prema dnu, sa neizvjesnim krajem, ili da se odlučimo za težak put rada, teških poteza, politike sa moralom koji nas dugoročno vodi u bolje i izvjesnije sutra", rekao je Komšić, i dodao: "Naš osnovni motiv je da se nešto uradi, da se nešto konačno poboljša u našim životima, jer ne može se živjeti s logikom 'lud si ako nisi krao'", saopćeno je iz DF-a.