BiH
104

Demobilisani borci traže Izetbegovića i Komšića, jedan se pokušao otrovati

Piše: A. P.
Nakon sastanka u Vladi FBiH demobilisani borci Šefik Muminović i Džemal Zahirović uputili su se prema zgradi Predsjedništva BiH, gdje se jedan od njih pokušao otrovati tabletama.

Muminović i Zahirović su razgovarali sa pomoćnikom federalnog ministra za pitanje boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata te sekretarom ovog ministarstva koji su im obećali pomoć, ali su oni poručili da ne vjeruju u ta obećanja, te su se potom zaputili prema Predsjedništvu BiH.

Kada su stigli ispred te zgrade, nadajući se da bi ih na razgovor mogao primiti Bakir Izetbegović, Muminović je izvadio tablete iz džepa i pokušao ih popiti, a u tome ga je spriječio Zahirović uz okupljene građane koji su se uskomešali.

Oni podršku traže i od Željka Komšića, kojem su u četvrtak slali pismo tražeći pomoć, a u parku prekoputa Predsjedništva se oko njih okupila nekolicina građana.

Prema našim saznanjima, u Predsjedništvu BiH nemaju informacija o njihovom dolasku, tako da nema ni planiranog sastanka s ovim očajnim ljudima iz Kladnja i Živinica koji su protekle noći pješke stigli do Sarajeva i najavili samospaljivanje.

U međuvremenu im je direktor preduzeća Šipad ponudio da potpišu ugovore s ovom firmom i u narednoj godini dana primaju platu od 400 KM i doprinose, a da pritom ne rade. Obojica su ove ugovore potpisali, ali od traženja sastanaka u Vladi FBiH i Predsjedništvu BiH nisu odustali.

Prema nezvaničnim informacijama, Šefik Muminović je 2011. koristio određena sredstva Ministarstva za boračka pitanja TK u vidu pomoći u iznosu od 12.000 KM s ciljem rješavanja stambenog pitanja, rekao je za Klix.ba Nijaz Hodžić, predsjednik Udruženja demobilisanih boraca TK. Džemal Zahirović je do sada dobio 500 KM jednokratne pomoći.

Iz Ministarstva za boračka pitanja TK potvrdili su za Klix.ba da će uskoro izdati saopćenje s detaljima dosadašnje pomoći za Zahirovića i Muminovića.

facebook