BiH
0

Delta još nema odgovore za probleme radnika Oslobođenja

FENA
Traži se isplata devet zaostalih plata
Traži se isplata devet zaostalih plata
Radnici banjalučkog “Oslobođenja” nastavljaju generalni štrajk jer današnji razgovori s direktorom tog preduzeća Zdravkom Golubovićem nisu rezultirali dogovorom.

Golubović je predstavnicima granskog i sindikata ovog preduzeća prenio poruke većinskog vlasnika, beogradske kompanije “Delta”.

“Nismo zadovoljni rezultatima ovog sastanka, jer instrukcije koje je Golubović donio iz Beograda bile su da se kaže da se pregovori s potencijalnim kupcem Oslobođenja nastavljaju, te da pripremaju jedan socijalni program za radnike”, kaže predsjednik Granskog sindikata trgovine i turizma Republike Srpske Goran Savanović.

Radnici ne mogu biti zadovoljni ovom porukom iz beogradske kompanije "Delta" jer su, naglašava, gladni, a u toku 2010. godine dobili su samo jednu pomoć od Vlade RS-a u iznosu od po 320 maraka, dok im firma ništa nije isplatila.

Štrajkački odbor danas je uputio pismo Vojislavu Glaviniću, koji je, kako je rekao Savanović, u kompaniji “Delta” zadužen za RS i “Oslobođenje”, a kojim traži da se do četvrtka, 16. decembra, isplate tri zagarantovane plaće za 245 radnika ili 1.110 maraka po jednom radniku.

“Glavinić bi 17. decembra trebao doći u Banju Luku i saopćiti kakvi su planovi Delte s Oslobođenjem”, najavio je Savanović.

Ukoliko do tada ne dobije odgovore na postavljene zahtjeve, radnici ne isključuju i pokretanje stečajnog postupka u preduzeću.

Štrajk radnika u poslovnicama ovog nekada novinsko-izdavačkog i štamparskog preduzeća počeo je 8. decembra zbog neisplaćenih 16 plaća te neriješenog statusa "Oslobođenja".