BiH
0

Delegacije državnih i federalnih organa i institucija položile vijence na katoličkom groblju Sveti Josip

FENA
U povodu obilježavanja blagdana Svi sveti i Dušnog dana, danas su delegacije državnih i federalnih institucija Bosne i Hercegovine položile vijence kod Središnjeg križa na katoličkom groblju Sveti Josip u Sarajevu, odajući počast svim poginulim i umrlim braniteljima - pripadnicima HVO-a u Domovinskom ratu.

Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća počast braniteljima prva je odala delegacija Ministarstva odbrane BiH s pomoćnikom ministra za logistiku Ivanom Tanjićem na čelu.

Delegaciju državnih civilnih struktura predvodili su dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Niko Lozančić i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, dok je uime Federacije BiH vijence položila delegacija predvođena predsjednicom Borjanom Krišto.

Kod Središnjeg križa vijence je položila i delegacija Oružanih snaga BiH (OS BiH) s komandantom Operativne komande OS brigadnim generalom Antom Jelečom na čelu.

Molitvu - Opijelo za duše poginulih i umrlih branitelja predvodio je vojni kapelan u Brigadi taktičke podrške OS BiH Pero Krunić.

U prijepodnevnim satima delegacije su u sarajevskoj katedrali prisustvovale svetoj misi zadušnici za sve poginule i umrle branitelje.

U povodu blagdana Svi sveti i Dana mrtvih večeras će u sarajevskoj katedrali u organizaciji HKD Napredak biti upriličen koncert na kojem će biti izvedeno djelo don. Dragana Filipovića iz Mostara - Dona eis Requiem.