Negiranje navoda
0

Delegacija SAD-a se nije sastala s Pločkinićem

Sarajevo-x.com
Američka ambasada u Sarajevu kategorički tvrdi da delegacija ove zemlje nije bila na sastanku sa Leom Pločkinićem, predsjednikom takozvane Alternativne vlade Hrvatske Republike Herceg-Bosne, odgovorili su nam iz press službe ove institucije.

Leo Pločkinić, inače predsjednik nevladine organizacije "Croatia Libertas" iz Mostara, 16. marta 2009. obratio nam se saopštenjem za javnost u kojem ističe kako je "prošle sedmice" u posjetu primio "izaslanstva SAD-a, EU, Ruske Federacije i Izraela", te "ruske i britanske TV ekipe državnih televizija", ne precizirajući o kojim se to članovima delegacije konkretno radi, gdje su oni boravili, niti eventualno predočavajući snimke sa sastanka.

Pločkinić tvrdi da je gostima iznio stavove o inicijativi za mirno razdruživanje Hrvata iz Federacije BiH kojoj su, kako navodi, predstavnici navedenih zemalja dali punu podršku.

Nakon što je Ambasada SAD-a negirala prisustvo delegacije ove države na sastanku o kojem Pločkinić piše, očekujemo odgovor i drugih ambasada koje se spominju u saopštenju.