BiH
0

Delegacija Ministarstva odbrane i OSBiH u posjeti Turskoj

FENA
Delegacija Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, koju predvodi ministar Selmo Cikotić nalazi se u službenoj posjeti Republici Turskoj od 21. do 26. maja na poziv Ministarstva odbrane Republike Turske, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Iako je glavni cilj ove posjete prisustvo bh. delegacije na 8. Međunarodnom sajmu vojne opreme i naoružanja "IDEF" u Ankari, ona je iskoristila priliku i za druge bilateralne aktivnosti .

Jučer se ministar Cikotić susreo s ministrom odbrane Republike Turske Veedijem Gonulom. Dvojica ministara su konstatovali da je dosadašnji nivo saradnje između ministarstava i oružanih snaga BiH i Turske zadovoljavajući, te je izražena obostrana želja za njenim proširenjem u narednom periodu.

Delegacija BiH imala je susrete i sa predstavnicima ministarstava odbrane zemalja jugoistočne Evrope, kao i sa organizatorima sajma.

U delegaciji BiH pored ministra Cikotića su pomoćnik ministra odbrane za logistiku Ivan Tanjić i zamjenik načelnika za resurse Zajedničkog štaba OSBiH general major Miladin Milojčić.