BiH
0

Delegacija Komisije za odbranu u posjeti Hrvatskoj

FENA
Hrvatski sabor
Hrvatski sabor
Delegacija Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH koja boravi u dvodnevnoj radnoj posjeti Hrvatskoj posjetila je Hrvatski sabor.

Tom prilikom održan je sastanak sa članovima Odbora za odbranu, Odbora za unutrašnju politiku i nacionalnu sigurnost i članovima Delegacije Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a.

Tokom razgovora razmijenjena su mišljenja o radu odbora kao i saradnji parlamentarnih tijela u regionu, a konstatrirano je i da je bilateralna saradnja RH i BiH izuzetno dobra te da se u zadnje vrijeme sve više sarađuje na brojnim poljima što stvara jako dobru atmosferu u cijelom regionu.

Također, dogovorene su aktivnosti koje će se zajednički realizirati u naredniom periodu, posebno između bh. Zajedničke komisije i Odbora za obranu.

Članovi Zajedničke komisije koje predvodi predsjedavajući Branko Zrno danas su posjetili i Centar za sigurnosnu saradnju RACVIAC u Zagrebu gdje ih je primio ambasador, direktor Centra Nikola Todorčevski.

I ovo je bila prilika da se izrazi zadovoljstvo zbog uspješne saradnje i dogovore aktivnosti koje će se realizirati u saradnji sa Parlamentarnom skupštinom i Zajedničkom komisijom za odbranu i sigurnost, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.