BiH
0

Delegacija Grada Sarajeva i gradskih općina položila cvijeće na spomen obilježja

FENA
Povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH, zajednička delegacija Grada Sarajeva i četiri gradske općine danas je položila cvijeće na spomen-obilježja Vječna vatra, šehidsko spomen-mezarje Kovači, Groblje Lav, spomen-park Vraca i spomen-obilježje na Trgu ZAVNOBiH-a te učenjem Fatihe i minutom šutnje odala počast poginulim braniteljima.

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac je ovom prilikom istakla kako je 25. novembar dan koji podsjeća na obnovu državnosti BiH i potvrđivanje njenog kontinuiteta kao i na obavezu zahvalnosti bosanskohercegovačkim antifašistima i patriotama koji su sebe i svoj život ugradili u temelje države BiH.

BiH je, istakla je Borovac, sazdana na hiljadugodišnjoj tradiciji tolerancije i suživota i "naša je jedina domovina čija je budućnost u evropskim i evroatlanskim integracijama".

Gradonačelnica Borovac i njen zamjenik Josip Jurišić, uime Grada Sarajeva, položili su cvijeće i na mezar prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića, saopćeno je iz Gradske uprave Sarajeva.