BiH
0

Delegacija Grada Sarajeva boravi u uzvratnoj posjeti Barceloni

FENA
U okviru programa saradnje dva pobratimska grada Sarajeva i Barcelona, delegacija Grada Sarajeva boravi u zvaničnoj uzvratnoj posjeti Barceloni.

Cilj posjete je razmjena iskustava na poljima parlamentarne i međunarodne saradnje, protokola i odnosa s javnošću a delegacija je već posjetila ove službe u Gradu Barceloni te Parlament Katalonije.

Tokom susreta delegacija dva grada dogovoren je nastavak saradnje radi organiziranja seminara u Sarajevu o načinima korištenja pretpristupnih fondova EU a primjenjujući iskustva Grada Barcelone. Dogovoren je dolazak i eksperata iz Barcelone u Sarajevo koji će biti predavači na seminaru o ovoj temi.

Odjel za međunarodnu saradnju Barcelone sugerirao je da bi bilo korisno da Grad Sarajevo pristupi dvjema asocijacijama POLIS i IMPACTS.

Sarajevska delegacija prisustvovala je danas i obilježavanju 9. maja, Dana Evrope te se susrela s gradonačelnikom Barcelone Jordijem Hereuom i njegovim zamjenikom Carlesom Martiom, kao i počasnim građaninom Grada Sarajeva i bivšim gradonačelnikom Barcelone Pasqualomom Maragallom, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.

Delegacija Grada Sarajeva čine Safet Krajišnik, sekretar Gradskog vijeća, Almir Kasumagić, savjetnik za međunarodnu saradnju, Denis Zaimović, savjetnik za odnose s javnošću, Aida Koristović, koordinatorica za protokolarne poslove u Gradskoj upravi i Jasmin Pirija, stručni savjetnik u Službi Gradskog vijeća.