BiH
0

Delegacija Fondacije u Maleziji razgovarala s menadžerom korporacije Cosway

FENA
Delegacija Fondacije "Bosanska piramida Sunca", koja je u posjeti Maleziji, imala je još jedan intenzivan radni dan.

Održan je sastanak sa čelnim menadžerom multinacionalne korporacije "Cosway", Al Chuahom Chungom Heongom. "Cosway" ima sjedište u Kuala Lumpuru i preko 3.100 zaposlenih radnika. Aktivnosti su joj u marketingu, distribuciji i trgovini sa brzom ekspanzijom u okolnim zemljama (Kina, Tajvan, Singapur, Indonezija, Indija i dr.)

Predsjednik Upravnog odbora Fondacije Semir Osmanagić je prezentirao rezultate projekta sa planovima za slijedeću godinu.

Impresioniran viđenim, Chuah je bio iznenađen da visočke piramide nisu ranije otkrivene pored tako očiglednih dokaza. Posebna pažnja je posvećena kompleksu podzemnih tunela. Osmanagić je informirao Chuaha o planovima za odvijanje aktivnosti raščišćavanja i podgrađivanja tunela tokom zimskih mjeseci kako bi se omogućio istraživačima nesmetan rad na proljeće, a turistima bezbjedno razgledanje.

Dogovoreno je da "Cosway" postane jedan od sponzora Fondacije. Sredstva bi se koristila za djelomično pokrivanje troškova radova u tunelima (KTK i Ravne) tokom zimskih mjeseci.

Al Chuah je sa zadovoljstvom prihvatio poziv da u maju posjeti arheološku lokaciju Bosanske doline piramida. Predstavnici Fondacije Semir Osmanagić, Selma Kalota, Mario Gerussi i Elma Kovačević danas su imali radni ručak sa uglednim arhitektom i vlasnikom NRY Architects Sdn. Bhd, Datukom Muhamedom Nazimom Razakom.

Razak je mlađi brat njegove ekselencije dr. Nazima, potpredsjednika vlade Malezije i odgovorne osobe za saradnju sa Bosnom i Hercegovinom.

Tokom sastanka Razak je pokazao veliki interes za projekt piramida insistirajući da sazna mnoge detalje. Domaćin sastanka je bio izvršni direktor Berjaya grupe Dato Robin Tan Yeong Chin.

Inače, pozitivni efekti medijskog predstavljanja u Maleziji već se osjećaju. Afirmativne vijesti o Bosni i Hercegovini kao mjestu svjetski važnog istraživačkog projekta i nove turističke destinacije izlaze u svim malezijskim novinama na kineskom, malajskom i engleskom jeziku.

Delegacija Fondacije je ponovo bila gost uspješnog azijskog biznismena Tan Sri Vinsenta Tana. Tokom trosatnog razgovora Vinsent Tan i Osmanagić su razmatrali različite opcije za što brže otkopavanje bosanskih piramida i njihovo predstavljanje svijetu u punom svjetlu.