BiH
1

Delegacija Doma naroda posjetila UKCS i razgovarala sa Sebijom Izetbegović

FENA
(Foto: FENA)
Delegacija Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine posjetila je danas Univerzitetski klinički centar u Sarajevu (UKCS) gdje su se sastali s direktoricom tog centra Sebijom Izetbegović.

Potpredsjednik Doma naroda Parlamenta FBiH Jasenko Tufekčić Feni je kazao da su željeli da vide na koji način Parlament može aktivno učestvovati u omogućavanju zdravstvene reforme.

Naglasio je da će nastaviti s ovakvim posjetama u namjeri da se direktno na terenu informiraju o problemima, a koje parlamentarci mogu rješavati kroz zakonske projekte radi omogućavanja zdravstvene zaštite za svakog pacijenta.

"Direktorica nam je kazala određene zahtjeve koji bi mogli i trebali uslijediti kada su u pitanju izmjene i dopune propisa koji se odnose na zdravstvenu zaštitu, mislimo na izmjene i dopune zakona", rekao je Tufekčić.

Smatra da se posredstvom Kluba Bošnjaka i rukovodstva Doma naroda sigurno može raditi na kvalitetnim izmjenama i dopunama zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Sastanku s direktoricom Izetbegović prisustvovali su predsjednik Kluba Bošnjaka u Domu Naroda PFBiH Osman Ćatić, potpredsjednik Doma naroda PFBiH Jasenko Tufekčić i rukovodilac Stručne službe-sekretar Doma naroda Izmir Hadžiavdić.