BiH
58

Delalić: Kanton Sarajevo treba SDA

FENA
U Trnovu je sinoć, u organizaciji OO SDA Trnovo i KO SDA Sarajevo, održan predizborni skup Stranke demokratske akcije (SDA) na kojem su predstavljeni kandidati za sve nivoe vlasti.

Skupu su prisustvovali kandidati za predstojeće izbore iz svih općina Kantona Sarajevo, te brojni čelnici, simpatizeri i članovi SDA.

Prisutnima su se obratili Asim Sarajlić nosilac liste SDA za Predstavnički dom Parlamenta BiH, Denis Zvizdić nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH i Sabahudin Delalić nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo.

Nosilac liste za Parlament FBiH, Denis Zvizdić podsjetio je na manipulacije i igre kojima su varali stanovništvo Trnova oni kandidati koji su mijenjali po nekoliko stranaka.

"Glasajte za one koji su sada u SDA. Imate provjereno dobre kandidate. Imate Miralema Ramića za kojeg garantujem da je čovjek s vizijom i jedino što trebate je da date povjerenje SDA, a mi ćemo vas, ako dobijemo mandat, svake godine informisati o rezultatima rada", rekao je Zvizdić.

Sabahudin Delalić je podsjetio na vremena jakog i stabilnog Sarajeva.

"Kanton Sarajevo treba SDA, jer kad je u Skupštini ovog kantona bilo 15 zastupnika iz SDA, nije bilo potrebe za kompromisom i dogovorom s bilo kim, a posebno s interesnim partijama", poručio je Delalić.

Kao kandidati s područja općine Trnovo prisutnima su se obratili i Haris Krupalija kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH i Miralem Ramić kandidat za Skupštinu Kantona Sarajevo.

Miralem Ramić kandidat iz Trnova i bivši načelnik ove općine poručio je da samo kadrovi SDA imaju kvalitetnu viziju i realnu snagu da ponovo pokrenu i Kanton Sarajevo i Općinu Trnovo, te naglasio važnost podrške kandidatima SDA na svim nivoima vlasti.

"U periodu dok sam ja bio načelnik Trnova, a SDA imala stabilnu skupštinsku većinu u Kantonu Sarajevo, Kanton i Općina Trnovo su se nezaustavljivo razvijali", podsjetio je Miralem Ramić.

Kandidat za Parlament FBiH Haris Krupalija kazao je da je veoma bitno da SDA bude većina u parlamentima na nivou BiH i FBiH, jer je naredni period veoma bitan za ovu državu i njene građane, saopćila je Služba za odnose s javnošću KO SDA Sarajevo.