BiH
0

Del Ponte: Karadžić i Mladić su u Beogradu

Klix.ba
Glavni tužilac Haškog tribunala Karla del Ponte izjavila je da se haški optuženici Ratko Mladić i Radovan Karadžić nalaze u Beogradu i da su zbog toga odnosi njene kancelarije sa Srbijom zamrznuti.

Nakon susreta sa visokim predstavnikom Evropske unije Havijerom Solanom u Briselu, del Ponteova je kazala novinarima, da je prošle sedmice iz vjerodostojnog izvora saznala da i Karadžić živi u Beogradu koji je postao utočiste haških bjegunaca.

Što se Ante Gotovine tiče, Karla del Ponte je kazala da je Tužilastvo predalo sudu proširenu optužnicu protiv hrvatskog generala.

Premijer Srbije Zoran Zivković izjavio je da navodi Karle del Ponte nisu ništa novo i da ona nije pružila nikakve informacije koje bi pomogle hapšenju osumnjičenih, a još manje kako bi dokazala svoje tvrdnje. MUP Srbije je saopštio da ne raspolaže informacijama da se haški optuženici Radovan Karadžić i Ratko Mladić nalaze u Beogradu. Policija navodi da nije dobila takve informacije od glavnog tužioca Haškog tribunala Karle del Ponte niti od bilo koje domaće ili strane obavještajne službe.