BiH
0

Dedić: Učinit ću sve da opravdam povjerenje građana

FENA
Salem Dedić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Salem Dedić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Birači i građani općine Jablanica četvrti put povjerili su mandat Salemu Dediću, zajedničkom kandidatu SDA i SBB-a, za mjesto načelnika te općine, na lokalnim izborima održanim 2. oktobra.

Dedić je u izjavi za Fenu iskazao veliku zahvalnost biračima koji su glasali na lokalnim izborima, na kojima je u općini Jablanica, svoju građansku dužnost obavilo čak 70 posto građana.

"Izuzetno mi je drago što sam ponovo dobio podršku građana općine Jablanica. U naredne četiri godine, kroz svoj program i program Stranke demokratske akcije, učiniti ću sve da opravdam povjerenje građana koji su mi dali podršku, ali naravno i onih koji su dali podršku drugim kandidatima", kazao je Dedić.

Dodao je kako mu je, kao članu SDA posebno drago, što je ta stranka dobila jednog vijećnika više u odnosu na prethodni period.

"Naš koalicioni partner SBB koji je također dobio određeni broj vijećnika, kao i vijećnik koji je izabran iz drugog konstitutivnog naroda, te pozitivne snage od nezavisnih vijećnika, daju mi za pravo da kažem kako ćemo u Općinskom vijeću imati rukovodstvo koje će podržavati moj rad, a nikako biti opstrukcija kao što je to bilo u prethodne četiri godine", istaknuo je Dedić.

Naglasio je kako je ostvareno nešto što je bila njegova prevashodna želja, a to je da u Općinskom vijeću rukovodstvo i većinu čine pozitivne snage koje će Jablanicu učiniti puno boljom te riješiti goruće probleme na najbolji mogući način.