BiH
0

Decertificirani policajci nastavljaju štrajk glađu do ispunjenja zahtjeva

FENA
Članovi udruženja decertificiranih policajaca iz Federacije BiH i Republike Srpske jutros su prešli u zgradu Sindikata BiH gdje će ostati do ispunjenja njihovog osnovnog i jedinog zahtjeva, a to je početak revizije certifikacijskog procesa, izjavio je jutros Feni predsjednik Udruženja decertificiranih policajaca RS-a Nenad Starčević.

Prema njegovim riječima, oko 150 decertificiranih policajaca je stupilo u štrajk glađu. Oni su noć proveli u prostorijama Policijske akademije na Vracama, jutros su bili ispred zgrade institucija BiH nakon čega su prešli u zgradu Sindikata BiH.

Starčević je kazao da još nisu imali kontakte ni s kim od zvaničnika.

Decertificirani policajci su u nedjelju simbolično, na Dan ljudskih prava, organizirali protestno okupljanje ispred zgrade OHR-a u Sarajevu, a jučer su se okupili ispred zgrade institucija BiH kako bi ukazali na to da se već četiri godine krše njihova ljudska prava, prije svega pravo na rad.

Sinoć su odlučili da stupe u štrajk glađu do ispunjenja njihovog osnovnog zahtjeva - revizije certifikacijskog procesa koji je IPTF proveo 2002. godine.