BiH
13

Debata za srpskog člana Predsjedništva BiH večeras na TV1

Klix.ba
TV1 večeras realizira posljednju, treću izbornu debatu u kojoj će se sučeliti kandidati za člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda.

Urednik i voditelj, Sanjin Bećiragić, večeras će ugostiti: Mladena Ivanića, kandidat Saveza za promjene za srpskog člana Predsjedništva BiH Gorana Zmijanjaca, kandidat Stranke pravedne politike za srpskog člana Predsjedništva BiH i Željku Cvijanović, kandidatkinja koalicije SNSD-DNS-SP za člana Predsjedništva BiH (Savez nezavisnih socijaldemokrata-Demokratski narodni savez-Socijalistička partija).

Kao i u dosadašnjim debatama razgovarat će o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, ustavnim reformama i teritorijalnom preustroju BiH, stranim investicijama i ekonomskoj diplomatiji, borbi protiv krimnala i korupcije, statusu i pravima Bošnjaka, Hrvata, Srba i ostalih u BiH i EU, prijemu BiH u NATO. Na kraju debate gosti će imati vremena da svom biračkom tijelu upute završnu poruku.

Svi kandidati će odgovarati na ista pitanja, i za to će imati tačno predviđeno vrijeme, imat će pravo replike, ali ne i dopune mišljenja.