Uručio vrijednu ličnu hediju
0

Davutoglu: "Merhamet" je stariji od mnogih država

FENA
Davutoglu s reisom Cerićem i Bakirom Izetbegovićem (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis)
Davutoglu s reisom Cerićem i Bakirom Izetbegovićem (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis)
Ministar vanjskih poslova Republike Turske Ahmet Davutoglu posjetio je jutros HO "Merhamet" MDD u Sarajevu u pratnji svoje porodice, saradnika i ambasadora Turske u BiH Vefahana Ocaka.

Ministar Davutoglu je ukazao na izuzetan značaj "Merhameta" u historiji bošnjačkog naroda i naglasio da je ova organizacija starija od mnogih država.

"Mi ćemo se truditi da budemo uvijek uz Merhamet i pružit ćemo mu podršku", kazao je Davutoglu, koji je tokom posjete uručio "Merhametu" vrijednu ličnu hediju.

Predsjednik MDD "Merhamet" Hajrudin Šahić zahvalio se ministru Davutogluu na podršci i kontinuiranoj pomoći Republike Turske "Merhametu" i Bosni i Hercegovini.

Najavljena je i zajednička akcija pomoći narodu Somalije.

Naglašeno je da su u proteklom periodu Vlada Republike Turske i humanitarne organizacije iz te zemlje u "Merhametu" prepoznale partnera. Ta saradnja, na obostrano zadovoljstvo, dala je mnoge značajne rezultate kroz realizaciju brojnih zajedničkih projekata za pomoć najugroženijima u BiH i izvan nje.

Potvrda takve saradnje je i posjeta ministra Davutoglua koja, kako je sam naglasio, znači punu podršku "Merhametu" u njegovim daljim aktivnostima, saopćeno je iz Pres-službe HO "Merhamet" MDD.