BiH
77

"Date the state": Mladi iz Tuzle u posjeti Parlamentu BiH

Klix.ba
U petak, 8. maja od 12 sati planirana je posjeta Parlamentu Bosne i Hercegovine u okviru projekta "Date the state". Posjetu realizuje Omladinska grupa ORC Tuzla.

Cilj projekta je upoznati srednjoškolce i studente iz Tuzle sa političkim aparatom Bosne i Hercegovine, Ustavom BiH, te sa Dejtonskim mirovnim sporazumom i dešavanjima koja su mu prethodila. Također, projekat za cilj ima i upoznavanje mladih sa institucijama vlasti.

U toku posjete mladi će se upoznati sa izbornim zakonom, važnosti izlaska na izbore te će biti upriličena podjela certifikata svim učesnicima koji su pohađali seminar u okviru projekta.

Članovi Omladinske grupe projekat realizuju na volonterskoj osnovi, te svojim primjerom pozivaju i druge mlade iz Bosne i Hercegovine da im se pridruže!

Projekat je podržala Fondacija tuzlanske zajednice kroz program Omladinska banka. Partner projekta je "Kuća plamena mira".

Ovakvi i slični projekti su od izuzetne važnosti za mlade u Bosni i Hercegovini jer mladi uspijevaju da uvide svoju važnost u političkom životu naše države, te da se aktivno uključe u društveni život svoje zajednice.

Posjeta je planirana za 50 osoba, te u ovom trenutku zainteresovani studenti i srednjoškolci iz Tuzle mogu da se jave za više informacija na Facebook ili e-mail.

Ohrabrujemo mlade Tuzlanke i Tuzlake da nam se pridruže u posjeti i obilasku jedne od najvažnijih političkih institucija u Bosni i Hercegovini, saopćili su organizatori.