OP BH radija 1
1

Darko Rundek gost aktuelnog intervjua

Sarajevo-x.com
Danas je ponedjeljak, a ponedjeljak je dan za Omladinski program BH radija 1. Ekipa OP-a opet vam je spremila dosta sadržaja, a vaše je da odaberete vama najzanimljivije iz današnje ponude.

Infopol – dežurni informator OP-a – uvijek je pun korisnih informacija za svu aktivnu omladinu (stipendije, poslovne prilike, seminari, festivali...). Danas vas kroz Infopol vodi Danica Jokić a njen kolega Faris Šehović bi se trebao javiti iz Italije, gdje je u posljednjih četiri dana sa još nekoliko bh. studenata predstavljao BiH na jednom zanimljivom panevropskom studentskom skupu.

U magazinu Čuj BiH! razne priče i prilozi novinarske sekcije Omladinskog programa sa svih strana BiH u terminu od 15:15 do 17 sati.

U aktuelnom intervjuu OP-a gost je Darko Rundek. On je svoj novi muzički projekat (Darko Rundek & Cargo Trio) i novi album odlučio promovirati prvo u BiH. Nakon nastupa u Banjoj Luci, Tuzli i Sarajevu posljednja stanica na toj mini turneji bio je Mostar. Tamo je s njim razgovarao Semir Behram, a razgovor se dotiče raznih tema i promišljanja... Aboridžini, Stvoritelj, konzumerizam, inspiracija, ego stvari su ili pojmovi kojih se Rundek doticao u ovom zanimljivom intervjuu. Bit će riječi i o njegovom muzičkom stvaralaštvu, kao i prigodne muzike, a sve to možete čuti u emisiji Kost u grlu od 17:30 do 18:15 sati.

Cinema Express je filmski žurnal u OP-u. Danas čujte šta o novom filmskom nastavku priče o Harryju Potteru misli naš dežurni kritičar Mario Radišić. Nova priča iz serijala "Uloga Sarajeva u povijesti svijeta" zove se Čuvari sjećanja, a današnje izdanje rubrike Treći svijet donosi vam muziku iz filma The Darjeeling Limited.

BH Demo liga je emisija koju ne smijete propustiti ako vas zanima šta to sviraju novi, mladi demo bendovi i autori iz BiH. Ako ste jedni od njih ili poznajete nekog takvog, preporučujemo vam da se javite na [email protected] i prezentirate svoj rad. Aleksandra Slavnić vodi vas kroz još jednu BH Demo Ligu od 19:10 do 20 sati.

FM Jam – prvi bh. hip-hop show, slušate svakog drugog ponedeljka u OP-u. Danas vam DJ soul predstavlja neke nove, mlade snage, kako sa uvijek živahne tuzlanske scene, tako i iz drugih krajeva BiH. Ljubitelji domaćeg hip-hopa, ne propustite od 20 do 21 sat.

Poslije kratkih vijesti BHR1 u 21 sat, od 21:03 Denis Jelečanović će vas provesti raznim contemporary muzičkim pravcima, ali i nekim putevima koje su razni stari izvođači utrli svojim današnjim nasljednicima... Češalj je ime "muzičkog događaja za mlade i njihove roditelje".

Najinteraktivniji termin u OP-u je onaj noćnog programa – OP Racija. Sa vama su kao i obično Ademir i Boris, a i vaše učešće je ne samo dozvoljeno nego i poželjno. Šta spremaju za večeras nisu htjeli otkriti, tako da nam ostaje samo da ih čujemo, od 22:15 sata do ponoći.

Iza ponoći Oscilator radio show, pa repriza priče Čuvari sjećanja, pa opet muzička emisija – Tramride, sa izborom DJ Ajnšprica. Nakon toga još jedno podsjećanje na najsvježije vijesti iz svijeta popularne nauke i tehnologije.