Sumnje u počinjen ratni zločin
0

Darko Dolić iz Prozora lišen slobode

Sarajevo-x.com
Sud BiH
Sud BiH
Po nalogu Tužilaštva BiH lišen je slobode Darko (Joze) Dolić (1973.), osumnjičen da je počinio krivično djelo Ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz člana 173. stav 1. tačka c), e) i f) KZ BiH u vezi sa članom 29. i članom 180. stav 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

U akciji policijskih službenika Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA-e, a po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, lišen je slobode Darko (Joze) Dolić, rođen 11.04.1973. godine u Mostaru, nastanjen u Prozoru, državljanin BiH.

Osumnjičeni Darko (Joze) Dolić je pod istragom Tužilaštva BiH, a osumnjičen je da je kao pripadnik HVO BiH u toku mjeseca augusta 1993. godine počinio krivično djelo Ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz člana 173. stav 1. tačka c), e) i f) KZ BiH u vezi sa članom 29. i članom 180. stav 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će biti predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH, koji će saslušati osumnjičenog, nakon čega će odlučiti o pokretanju prijedloga za određivanje pritvora, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.