Prodajna izložba unikata
0

"Dar darujte, najmilije obradujte"

Sarajevo-x.com
NVO altruista "Svjetlo", zahvaljujući razumijevanju predstavnika kompanije Lora, organizuje prodajnu izložbu "Dar darujte, najmilije obradujte" unikatnih radova mladih s umanjenim sposobnostima nastalih u kreativnoj radionici "ArT LiNe".

Prodajna izložba unikatnih radova mladih s umanjenim sposobnostima održat će se u periodu od 22. do 24. oktobra u prodajnom centru Lora u naselju "Ciglane" u vremenu od 09:00 do 16:00 sati.

  Polaznici kreativne radionice  "ArT LiNe" maštom i radom stvorili su mnoštvo unikatnih radova: keramičkih radova, svilenih marama, slika na staklu, ukrasnih ramova, ukrasnih šolja, svijećnjaka, mirisnih sapuna, mirisnih svijeća, kutijica za nakit, magneta, ogrlica,  čestitki, ručno bojenih figura, a sve to su prekrasni darovi za drage osobe.  

"Prodajna izložba za nas ima višestruki značaj, promociju stvaralačkih vrijednosti mladih s umanjenim sposobnostima koji će prodavati vlastite radove i promociju solidarnosti jer prikupljena finansijskih sredstva će biti usmjerena za pomoć našim članovima, koja su bez roditelja i koja zajedno žive, Emini Sprečo i Sadiku Mehmediju, u adaptaciji garsonjere u kojoj žive. Rad 'ArT LiNe' za šest mjeseci sufinanisrali su Općina Stari Grad i Općina Centar. Nadamo se da će građani pronaći lijepe darove za drage osobe i nagraditi naše vrijedne članove", poručili su iz NVO "Svjetlo".