BiH
15

Dani otvorenih vrata Muzeja "Alija Izetbegović"

Klix.ba
Povodom obilježavanja 87 godina od rođenja prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, Muzej “Alija Izetbegović” u Sarajevu od 8. do 10. augusta organizuje "Dane otvorenih vrata".

Posjetioci se mogu, u dvije vratničke kule, u kojima je Muzej smješten, upoznati sa životom, likom i i djelom prvog predsjednika kao i njegovoj ulozi u odbrani od agresije kao Vrhovnog komadanta Armije Bosne i Hercegovine. Postavke u dvije vratničke kule su obogaćene novim eksponatima.

Tu je i dio postavke u bedemu koji povezuje dvije kule.

"Naročito smo ponosni što ćemo prvog dana manifestacije otvoriti i našu suvenirnicu. Prilika je to da brojni turisti kao i naši građani imaju iz muzeja Alija Izetbegović prigodnu uspomenu. Prošlogodišnji odziv je uveliko premašio sva naša očekivanja, a najviše nas raduje što su dolazile sve generacije", poručuju iz ovog muzeja.

"Dani otvorenih vrata" u Muzeju "Alija Izetbegović" bit će organizovani od 8. do 10. augusta, kada će svi zainteresirani od 10 sati ujutro pa sve do ponoći, bez kupovine ulaznica, moći posjetiti ovaj muzej.