BiH
0

Dani otvorenih vrata kabineta predsjedavajuće Skupštine KS Ane Babić

FENA
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo (KS) Ana Babić, danas je u okviru aktivnosti "Dani otvorenih vrata kabineta" razgovarala s građanima u cilju zajedničkog evidentiranja problema i njihovom što bržem i uspješnijem rješavanju.

Na taj način građani imaju priliku da iznesu svoje probleme koji su najčešće vezani za nezaposlenost, stambena pitanja, podršku osobama s invaliditetom, kao i sve ostale s kojima se redovno susreću.

"Otkad smo započeli s projektom 'Dani otvorenih vrata kabineta' desetine građana pozivaju i žele zakazati sastanak. Stoga smo odredili da to bude jedan dan u tjednu u zavisnosti od mojih ostalih obaveza. Smatram da je ovo značajno kako bi se ljudi uvjerili da smo mi njihov servis i da radimo za njih", objasnila je Babić važnost ovakve aktivnosti.

Dodala je kako je mnogima potrebno samo da ih neko sasluša.

"Neke je potrebno uputiti na adresu institucija koje im mogu pomoći, a potrudit ćemo se da i one probleme koji nisu u našoj nadležnosti pokušamo riješiti u suradnji s drugim institucijama. Želimo da građani osjete brigu i pažnju", istakla je predsjedavajuća Babić.

Ova praksa nastavit će se i u budućnosti jer je ovo, kako nam je kazala predsjedateljica Babić, dobar način da budemo informirani sa svakodnevnim problemima građana i da ostanemo u vezi s realnošću, saopćeno je iz press službe KS.