BiH
120

Dani BiH u Strazburu uz izložbu Strašnog, Sofićev nakit i kulinarske specijalitete

Klix.ba
Ambasador Bosne i Hercegovine pri Vijeću Evrope Almir Šahović je 1. juna 2015. godine u Strazburu otvorio manifestaciju Dani Bosne i Hercegovine, u prisustvu generalnog sekretara Vijeća Evrope Thorbjorn Jaglanda i brojnih predstavnika diplomatskog kora i medija.

Manifestacija je organizovana u sklopu promotivnih aktivnosti za vrijeme predsjedanja Bosne i Hercegovine Komitetom ministara Vijeća Evrope i uključuje Dane bosanskohercegovačke gastronomije, koji se održavaju u ekskluzivnom strazburskom hotelu Sofitel, izložbu fotografija bh. fotografa Milomira Kovačevića Strašnog pod nazivom Sarajevo Blues i izložbu replika srednjovjekovnog bh. nakita zlatarske radnje Sofić iz Sarajeva.

U naredne dvije sedmice restoran hotela Sofitel će svakog dana svojim posjetiteljima služiti poseban bh. menu, pripremljen u saradnji sa poznatim sarajevskim restoranom Kibe, dok će izložbe fotografija i srednjovjekovnog bh. nakita ostati postavljene do kraja juna.

Manifestaciju Dani BiH je organizovala je Misija BiH pri VE u saradnji sa hotelom Sofitel Strazburg, restoranom Kibe Sarajevo, bh. fotografom Milomirom Kovačevićem Strašnim i zlatarskom radnjom Sofić iz Sarajeva.