U subotu svježije
0

Danas u Stocu izmjereno 40 stepeni

FENA
Stolac
Stolac
U Bosni i Hercegovini u subotu će prevladavati promjenljivo do pretežno oblačno vrijeme s mogućom kišom, pljuskovima i grmljavinom i uglavnom svježije u odnosu na prethodne dane.

Nešto više oblačnosti bit će u zapadnim i sjeverozapadnim područjima, dok će u južnim i istočnim područjima biti sunčanije. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini tokom dana jugozapadnjak, a krajem dana i tokom noći skrenut će na buru.

Jutarnja temperatura od 12 do 21, na jugu do 24, a najviša dnevna od 23 do 31 stepen.

U Sarajevu tokom dana promjenljivo oblačno uz mogućnost kiše. Jutarnja temperatura oko 16, a najviša dnevna oko 27 stepeni.

U nedjelju tokom dana sunčanije u odnosu na prethodni dan. Jutarnja i dnevna temperatura se neće bitnije promijeniti u odnosu na subotu.

U Bosni i Hercegovini u petak je bilo sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Temperatura u 14 sati: Bjelašnica 22, Čemerno 29, Ivan-sedlo, Sanski Most i Han-Pijesak 30, Sokolac 31, Zenica i Livno 34, Neum 35, Sarajevo, Bihać, Tuzla, Bugojno i Doboj 36, Banja Luka, Gradačac i Jajce 37, Ljubuški 38, Mostar i Trebinje 39, Stolac 40 stepeni.

Temperatura mora u Neumu u 14 sati iznosila je 26 stepeni, saopćeno je iz METEOBiH-a.