BiH
0

Danas u Sarajevu ceremonija dodjele nagrada Beacon sheme

FENA
Misija OSCE-a u BiH biće domaćin ceremonije dodjele nagrada Beacon sheme koja će biti održana u srijedu u Poslovnom centru UNITIC u Sarajevu, saopštila je na redovnom brifingu za novinare u Sarajevu glasnogovornica Misije Aida Bešić.

Ona je podsjetila da je BiH Beacon shema osmišljena tako da podigne standarde u radu općina putem vrednovanja uspjeha i pružanja podrške u širenju najboljih iskustava iz prakse.

Ceremonija dodjele nagrada Beacon sheme obilježava početak faze razmjene najboljih iskustava iz prakse i tokom idućih 12 mjeseci šest općina u okviru Beacon sheme podijeliće svoja iskustva i najbolje ideje s drugim općinama. Drugi krug sheme, kao i okvirne teme za period od 2006. do 2007. godine, takođe će biti najavljene tokom ceremonije dodjele nagrada, saopštila je Bešić .

Ona je istaknula kako je shema razvijena kao rezultat saradnje između Misije OSCE u BiH, Vijeća Evrope, Udruženja gradova i općina Republike Srpske, Distrika Brčko i Federacije BiH, a uz finansijsku pomoć vlada Velike Britanije i Švajcarske.