Coca-Cola Sarajevo Holiday Market
30

Danas svečano otvaranje dječije igraonice Argeta Junior Play House

Klix.ba
Coca-Cola Sarajevo Holiday Market posebnu pažnju posvećuje najmlađim stanovnicima Sarajeva, pa će danas u 13 sati, u okviru Dječijeg parka biti svečano otvorena igraonica za djecu Argeta Junior Play House.

Dječija igraonica Argeta Junior Play House je ove godine smještena u drvenu kućicu površine 48 kvadratnih metara, čiju je izgradnju pomoglo Njemačko društvo za međunarodnu saradnju GIZ.

Na otvorenju će se prisutnima obratiti predstavnik Njemačkog društva za međunarodnu saradnju GIZ, gospodin Johannes Elle, načelnik Općine Centar Sarajevo Dževad Bećirević, te direktor Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, Alis Brkić.

Kućica će, zahvaljujući Kovan Metalnoj industriji iz Gračanice, biti zagrijavana grijanjem na pelet, a na isti način je realizirano grijanje i ostatka Marketa. Podršku projektu “Energetski efikasan Coca-Cola Sarajevo Holiday Market” ove godine su pružili USAID 3E (Ekonomija energetske efikasnosti), Njemačko društvo za međunarodnu saradnju GIZ i UNDP, te firme Kovan Metalna industrija iz Gračanice i Krivaja TMK iz Zavidovića.

Srdačno pozivamo sve građane i građanke Sarajeva da prisustvuju otvaranju Argeta Junior Play Housea zajedno sa svojim mališanima, koji će se u dječijoj igraonici moći svakog dana tokom trajanja Marketa zabavljati uz bogat program!

Argeta Junior Play House zamišljena je kao edukativno-zabavni kutak za najmlađe, gdje će djeca, uz profesionalne odgajatelje i odgajateljice, moći crtati, slagati puzzle, učiti strane jezike, čitati priče, gledati predstave, igrati se sa Barbie lutkama, zabavljati se uz različite društvene igre, praviti Dr. Oetker kolačiće sa Mladenom Jeličićem Trokom...

Mališani će i ove godine imati priliku upoznati predstavnike različitih profesija, igrati se malih naučnika i raditi eksperimente, družiti se s maskotama, a u povodu 200. godina od izdavanje prve zbirke bajki braće Grimm svakog dana će u prostoru Argeta Junior Play Housea mladi glumac Kemal Čebo čitati sarajevskim mališanima najljepše bajke. Kompletan program dešavanja u Argeta Junior Play House možete pogledati i downloadati na oficijelnom web sajtu.