BiH
0

Danas sjednica Vijeća ministara BiH

FENA
Vijeće ministara BiH bi na današnjoj sjednici u Sarajevu trebalo da razmatra Prijedlog zakona o besplatnoj pravnoj pomoći u građanskim stvarima, te Nacrt okvirnog zakona o srednjem stručnom obrazovanju i obuci u Bosni i Hercegovini.

Na dnevnom redu su i Prijedlog sporazuma između Evropske unije i BiH o readmisiji osoba koje borave bez dozvola, sa Izvještajem o obavljenim pregovorima, kao i Prijedlog sporazuma između Evropske unije i BiH o olakšicama kod izdavanja viza, sa Izvještajem o obavljenim pregovorima.

Vijeće ministara bi trebalo razmatrati i Informaciju o stanju sigurnosti u BiH za 2006. godinu, kao i Informaciju o aktivnostima u vezi popisa stanovništva u BiH u 2006. godini.

Planirano je razmatranje Izvještaja o radu Komisije za državnu imovinu, utvrđivanje i raspodjelu državne imovine, određivanje prava i obaveza BiH, entiteta i Brčko Distrikta BiH u upravljanju državnom imovinom do 12.12.2006.

Ministri bi trebali razmatrati i Informaciju o realizaciji ugovorenih aktivnosti na izgradnji kompleksa Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, kao i Izvještaj predstavnika OSCE-a za slobodu medija o stanju slobode medija u BiH.