BiH
0

Danas sjednica UO "Elektroprenosa BiH"

SRNA
Foto: Oslobođenje
Foto: Oslobođenje
Sjednica Upravnog odbora "Elektroprenosa BiH", u čijem radu bi trebalo da učestvuju i članovi iz Republike Srpske (RS), trebalo bi da bude održana danas, potvrdila je jučer Srni portparol Ministarstva industurije, energetike i rudarstva Srpske Aleksandra Vukašinović

"Ovo je prakrično prvi korak u realizaciji postignutog dogovora između premijera Srpske i Federacije BiH Milorada Dodika i Mustafe Mujezinovića", naglasila je Vukašinovićeva.

Ona nije mogla da precizira tačno mjesto i vrijeme održavanja sjednice Upravnog odbora.

Predsjednik UO "Elektroprenosa BiH" Ibrahim Čolakhodžić izjavio je ranije da bi na sutrašnjoj sjednici trebalo da bude izvršeno imenovanje komisije i raspisivanje konkursa za popunu upražnjenih pozicija u upravi "Elektroprenosa BiH", jer je mandat trojici od šest direktora istekao još prije šest mjeseci.

Vlada RS je na sjednici 12. novembra prihvatila Informaciju sa sastanka premijera Dodika i Mujezinovića u vezi sa "Elektroprenosom BiH" održanog, 6. novembra u Sarajevu i zaključila da članovi iz RS u Upravnom odboru i ostalim organima kompanije mogu učestvovati u radu ovih tijela. 

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko nametnuo je 18. septembra zakone kojima se reguliše rad kompanije "Elektroprenos BiH", ali je Vlada RS te naredbe odbacila uz obrazloženje da zadiru u vlasničke odnose i krše prava akcionara.