BiH
0

Danas sjednica Predsjedništva BiH

FENA
Redovna sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine zakazana je za danas u Sarajevu.

Jedna od najavljenih tačaka dnevnog reda je rasprava nakon koje treba očekivati stavove o pitanjima iz nadležnosti ovog tročlanog državnog tijela. Kako je navedeno u službenoj najavi, to se odnosi na istup službenika Ministarstva vanjskih poslova u vezi s Kosovom te na notu tog ministarstva o pitanjima koja su u nadležnosti Predsjedništva BiH.

Osim ovog pitanja, u najavljenom dnevnom redu je među ostalim izvještaj o prošlogodišnjem radu Agencije za osiguranje depozita uz izvještaj nezavisnog revizora i finansijski plan za 2010. godinu.

Predložena je također i odluka na osnovu koje treba pokrenuti pregovore radi zaključivanja sporazuma između vlada Bosne i Hercegovine i Hrvatske o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Save kod Gradiške i priključnih graničnih dionica međudržavne ceste E-661.

Tročlano Predsjedništvo će se izjašnjavati i o odlukama koje se odnose na memorandum o razumijevanju vlada BiH i Malezije o saradnji u oblasti visokog obrazovanja, kao i pridruživanju BiH sporazumu o centralnoevropskom programu razmjene za univerzitetske studije (CEEPUS III).