BiH
0

Danas sjednica Predsjedništva BiH

FENA
Predsjedništvo BiH bi na sjednici trebalo da razmatra izvještaj Ministarstva pravde o radu Komisije za pomilovanje za period januar - decembar 2008. godine.

Predviđeno je razmatranje i izvještaja o radu Komisije za izbjeglice i raseljene osobe BiH za 2008. godinu, kao i Okvirnog programa rada za 2009. godinu.

Predsjedništvo bi trebalo razmatrati perspektive učešća Bosne i Hercegovine u Akcijskom planu za članstvo u NATO (MAP) te izvještaj delegacije BiH sa sastanka Sjevernoatlantskog vijeća (NAC) plus BiH, o procjeni IPAP-a, iz Bruxellesa, od 11. marta 2009. godine.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da budu: pismo generalnog sekretara/visokog predstavnika EU za vanjsku politiku Vijeća EU Javiera Solane; pripreme za učešće na energetskom samitu u Republici Bugarskoj 24. i 25. aprila ove godine, kao i posjeta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Republici Grčkoj.

Trebao bi biti razmatran i prijedlog odluke o prihvatanju Memoranduma o razumijevanju između BiH i Republike Slovenije o tehničkoj pomoći u oblasti evropskih poslova kao i prijedlog odluke o izmjeni Odluke o prihvatanju Sporazuma o privilegijama i imunitetima Međunarodne agencije za atomsku energiju.