BiH
0

Danas sjednica Predsjedništva BiH

FENA
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine održaće danas sjednicu u Sarajevu.

Na dnevnom redu sjednice su prijedlozi odluka o: davanju agremana; dopuni osnova za pristupanje Bosne i Hercegovine revidiranoj Europskoj socijalnoj povelji; pristupanju Bosne i Hercegovine Konvenciji o zaštiti proizvođača fonograma od nedopuštenog umnožavanja njihovih fonograma; pristupanju Bosne i Hercegovine protokolu koji se odnosi na Madridski sporazum o međunarodnoj registraciji žigova; prihvatanju Sporazuma između BiH i Republike Makedonije o suradnji u oblasti obrazovanja i nauke, kao i Prijedlog odluke o promjeni potpisnika Ugovora između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Slovačke o suradnji u oblasti kulture i umjetnosti.

Bit će riječi i o pripremama za održavanje 10. sjednice Međudržavnog vijeća za suradnju između Republike Hrvatske i BiH, pozivu generalnog sekretara UN-a predsjedavajućem Predsjedništva BiH za učestvovanje na sastanku Generalne skupštine UN-a, posjeti predsjednika Rumunije Bosni i Hercegovini od 21. do 22. aprila ove godine, pozivu za sudjelovanje na 10. Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu od 13. do 15. juna ove godine, kao i o samitu šefova država i vlada SEECP-a u Solunu 4. maja ove godine.

Predsjedništvo BiH će razmatrati dokument "Strategija suradnje Vijeća Europe s Bosnom i Hercegovinom za 2006./2007. godinu.