BiH
51

Danas sahrana policajca Dragana Đurića, vrijeme dženaze Ibrića još uvijek nije poznato

Piše: E. F.
Danas dan žalosti u BiH (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Danas dan žalosti u BiH (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Policajac Dragan Đurić (48) koji je ubijen u napadu na policijsku stanicu u Zvorniku bit će sahranjen danas na groblju u Karakaju kod Zvornika, u 13 sati uz najviše policijske počasti.

No, kada će biti obavljen i ukop Nerdina Ibrića koji je napad izvršio i koji je također ubijen u razmjeni vatre sa policijom, još uvijek nije poznato.

Sahrani Đurića će prisustvovati i delegacija Vlade RS-a, u kojoj su potpredsjednik Vlade Anton Kasipović, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić.

Kako nam je potvrdio Mustafa efendija Muharemović, tijelo Ibrića još uvijek nije predato porodici dvadesetčetverogodišnjeg mladića.

"Dženaza će biti organizovana nakon što tijelo bude predato porodici. Do sada nemamo informacija o tome kada će do toga doći", kazao nam je jutros Muharemović.

Željko Karan, obducent i direktor Zavoda za sudsku medicinu RS-a kazao je za Klix.ba kako je obdukcija dvojice preminulih muškaraca završena još sinoć.

"Tijela je preuzelo pogrebno društvo iz Zvornika", kazao nam je Karan.

Podsjećamo, do napada na policijsku stanicu u Zvorniku došlo je u ponedjeljak u popodnevnim satima i to kada se Nerdin Ibrić dovezao Golfom i stao pred policijsku stanicu, te iz lovačke puške zapucao prema policajcima u stanici. Đurić je ostao mrtav na mjestu, a povrijeđeni su i Željko Gajić i Stevo Milovanović. Ibrić je ubijen u razmjeni vatre.