BiH
0

Danas redovna sjednica Predsjedništva SDA

FENA
Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) će na redovnoj sjednici danas poslijepodne razmatrati aktuelnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini.

Kako je rečeno Feni u toj stranci, Predsjedništvo će razmatrati i zaključke Savjeta načelnika-kandidata SDA sa sjednice održane 26. juna, a koji se odnose na provođenje projekata općina u saradnji sa SERDA-om, Razvojnom bankom FBiH, Fondom za očuvanje okoliša, s ciljem poboljšanja životnog standarda građana i bržeg zapošljavanja.

Kako je ranije saopćeno iz SDA, na sjednici Savjeta načelnika općina-kandidata SDA, su kadrovi SDA s viših nivoa vlasti prezentirali projekte kako bi se putem Razvojne banke FBiH, SERDA-e, Fonda za očuvanje okoliša i drugih institucija pomoglo napretku općina.

U cilju stvaranja pretpostavki za poticaje u zapošljavanju, otvaranju novih radnih mjesta i jačanju kapaciteta lokalnog ekonomskog razvoja i društvene infrastrukture, općinski načelnici će u narednom periodu izraditi projektne ideje i planove.

Na sjednici je formiran Koordinacioni tim koji će prikupiti obrazložene projektne ideje općinskih načelnika s ciljem njihovog uključivanja u procese poticaja ekonomskog razvoja i zapošljavanja.

Realizacijom tih projekata će se omogućiti brže zapošljavanje, poboljšati životni standard građana, te promijeniti socio-ekonomsko stanje u zemlji, navode iz SDA.

SDA